Iubire si Negare - partea 1

miercuri, 29 aprilie 2009


Deceptia intr-o relatie de durata nu este nicidecum o simpla pasa de suparare care poate trece peste noapte odata ce ai pus capul pe perna.
Daca esti ranit, suferinta te urmeaza dincolo de inconstient si visele sunt tulburate de amintiri. Exista o veche vorba care spune ca “ somnul e un sfetnic bun”., nu este cazul si cand o persoana este deceptionata.
Fiecare zi fara persoana pe care o iubesti te apasa, aerul e prea greu sa-l respiri, soarele e prea puternic sa il privesti si fiecare gand care ti-l aduce in minte te face sa resimti fizic dorul si durerea pierderii persoanei iubite.
O deceptie poate aduce schimbari in personalitatea celui care sufera, iar singuratatea nu face altceva decat sa agraveze starea in care se afla.
Suferinta poate depasi de cele mai multe ori limita normalului, el/ea ajunge sa vorbeasca de unul singur in casa, sa intrebe si sa-si raspunda singur, sa priveasca poze, lucruri, care ii aduc aminte de ea/el, sa vizezi privind pozele ca faci dragoste cu acea persoana….Sunt stari pe care cei care trec printr-o deceptie le traiesc.
Fiecare individ sufera in felul lui, nu toti ne trezim la realitate cand cere celalalt sa I se mai dea o sansa, pentru ca ratiunea si sentimentele nu merg pe acelasi drum…
Dupa zile, saptamani de suferinta, de nebunie, iti ridici privirea si ti-o fixezi pe un alt el, o alta ea, care crezi ca iti poate alina suferinta. O iubire pasionala, o iubire in care a existat si suferinta dar si lupta pentru fericire, nu se poate sterge cat ai pocni din degete.Amagirea ca ai scapat de sentimente, ca esti ok si ca o iei de la capat se poate strecura usor in mintea unui om labil sentimental.
Ce te faci daca acel el sau acea ea se intoarce, si iti spune ca vrea sa-ti vorbeasca, sa iti spuna suferinta lui/ei, sa iti explice ca n- putut simti atunci ce ai cerut cu disperare, ca avea nevoie de un timp sa ierte greselile, suferinta pe care i-ai produs-o si tu candva?
Pai ori nu vrei sa o vezi pentru ca iti trezeste sentimente si ti-e teama sa le lasi sa iasa la suprafata sau o vezi/il vezi, asculti si ierti…
Ce faci cu cea sau cel care a aparut in viata lui/ei. Te poti preface ca nu conteaza, ca nu exista….e drept ca nu are nimic in plus fata de tine, ba chiar are multe minusuri….tu ai ani in doi, nopti de amor pasional, mangaieri, certuri, impacari….Ce are el/ea?
Oamenii pot renunta la demnitate, la orgoliu, pot renunta la ei cand suferinta le stapaneste corpul ca un virus pe care nu-l poti opri sa se multiplice in sange.
Nu toti suferim la fel, in acelasi moment, dar cand exista iubire, te intorci la celalalt si ii ierti, il ierti si incerci sa ii acorzi o sansa, o iei de la cap incet, ca un copil…
[…]

0 comentarii:

 
Oana Alexandru - Design by: Searchopedia convertido para o Blogger por TNB