De ce votezi?

sâmbătă, 14 noiembrie 2009


In urma cu 5 ani, oamenii inca erau motivati sa merga la vot, fie ca a fost vorba de alegeri prezidentiale sau alegeri locale. Romanii din nefericire, astazi, nu mai regasesc valori morale, profesionale sau umane in candidatii pusi la bataie de partide.
Daca unii sunt scosi in fata doar pentru ca partidul nu are alte optiuni, altii probabil ca au batut cu pumnul in masa si au spus"EU", pe cand altii promoveaza acelasi candidat...
ma intrebam zilele trecute, ce motivatie mai au romanii sa iasa la vot si cum il aleg pe cel pe care vor pune stampila...raspunsul n-a intarziat sa apara...Motivatia lipseste in cazul multora iar alegerea nu tine cont de valori.Cineva imi spunea, "il votez pe Antonescu, numai sa nu iasa Basescu sau Geoana", altcineva ca ii da votul lui Goana numai sa nu iasa Antonescu si combinatiile pot continua.
cand am intrebat cu ce e mai bun unul de cat altul, nimeni n-a stiut sa argumenteze i vreun fel...
Pana si faptul ca "Basescu nu mai e la fel de glumet ca la prima candidatura", este un motiv de a nu-i da votul...ma-ntreb cum sa mai rada, in conditiile in care situatia Romaniei este cu mult iesita din tiparul normalului.
...pana la urma, ne meritam soarta, iar afirmatia aceasta pare sa prinda valoare tot mai mult in conditiile actuale.
Romanii nu vor iesi sa puna stampila pe un candidat pentru valoarea pe care ar putea sa o aiba pentru Romania, pentru experienta profesionala..aleg pentru ca vor sa-si exprime frustrarea, nemultumirea fata de cel, cei care au fost si au putut face ceva real pentru romani, nu doar in campania electorala cand se da drumul robinetului cu promisiuni care de cele mai multe ori nu se concretizeaza in nici un fel...

0 comentarii:

 
Oana Alexandru - Design by: Searchopedia convertido para o Blogger por TNB