FEMEIA...eterna poveste...

joi, 21 ianuarie 2010


Drumul de la adolescenta catre maturitate nu e la fel de rapid sau de lent pentru fiecare dintre noi, cele care reprezentam, asa cum le place barbatilor sa spuna, etalandu-si orgoliul, "sexul slab".
Am fost surprinsa sa vad in urma cu cateva zile transformarea radicala a unei tinere, care pana mai ieri era preocupata de rochite,fustite si de vrajit baietii, pe care apoi ii abandona, amuzandu-se teribil de reusitele ei.
La reintalnirea naostra am avut surpriza sa cunosc femeia si nu adolescenta rebela.Curiozitatea feminina, m-a facut sa imi doresc sa aflu mai multe despre schimbarea ei, asa ca am pus in aplicare calitatile de psiholog si am inceput interogatoriul subtil.
Poate ca raspunsurile primite n-au fost cele asteptate de mine, insa m-au facut sa ma intreb. Adolescenta amuzanta si rebela e infatisata acum, de o femeie, cu trasaturi fine, cu o pozitie sobra si gesturi calculate. O femeie, pentru care prioritatile tin de cariera, de independenta financiara si siguranta sentimentala...
Pe EA, din povestea mea, nu dezamagirea a facut-o sa se maturizeze, caci asa cum va spuneam, de dezamagiri aveau parte cei care cadeau in plasa ei. Un BARBAT, da, acesta a fost cel care a reprezentat "cartela" ei spre destinatia finala.
Nu stiu, cate dintre noi s-au gandit vreodata cand s-a intamplat sa se maturizeze cu adevarat si sa devina FEMEI. Ce sau cine a produs schimbarea? Sa fie prima experienta sexuala, prima relatie de durata, prima casatorie, prima aventura cu un barbat insurat? Cele mai multe vor spune probabil, ca au devenit femei odata cu prima noapte de amor, pentru ele, acest capitol reprezinta elementul de referinta.Altele vor spune ca au devenit femei, dupa deceptia ramasa in urma unei relatii serioase si ca suferinta indurata, le-a calificat pentru a intra in ring, in ringul celor puternice.
Sa fii femeie si sa fii TU, e o responsabilitate, pe care ai obligatia sa o duci pana la capat fara sa esuezi. Sarutul furat sau din contra incarcat de asteptare, privirea curata care te lasa goala in fata lui, alintul de dimineata si mana calda ce-ti maingaie parul, sunt sigura ca-ti par cunoscute, tie care-mi citesti acum randurile.Acestea sunt faptele, evenimentele, care te fac sa fii FEMEIE, asa ca undeva in adancul sufletului tau, ii multumesti barbatului, care te-a implinit.
Ce faci daca ai in fata, barbatul care te-mpiedica sa fii tu, barbatul care nu-ti observa nici rochia noua, nici kilogramele in minus, care nu-ti cunoaste placerile si care vede un tine un obiect sexual?! Atunci gandeste-te daca esti gata sa ii refuzi femeii din tine sansa la fericire si sa o condamni pe viata!
Femeia, e ca o poveste...poate trai fericita pana la adanci batraneti sau se poate stinge, undeva inchisa intr-o celula a neimplinirii, privata de frumusete si iubire.

11 comentarii:

Anonim spunea...

Cu toti trecem pragul de la copilarie la maturitate insa cred ca lucrul asta ar trebui intarziat cat mai mult. Copilaria e mult mai frumoasa.

Anonim spunea...

O vulpe si o maimuta vorbeau despre nobletea lor enumerandu-si care mai de care titlurile. Au ajuns la cimitir si maimuta, vazand mormintele, se puse pe plans zicand:
-Cum sa nu plang daca stramosii mei erau toti sclavi?
-Prin urmare ai mintit - spuse vulpea-pentru ca niciunul dintre ei nu mai are cum sa dezminta.
Morala: Ingamfatul se lauda intotdeauna cu lucruri pe care nimeni nu le poate dovedi.
PS:Asta vis-a-vis de "calitatile" de psiholog.

Anonim spunea...

Anonim 2+
Bine plusat cu Visarea, realitatea e tot Cotoroanta care te sapa.
IAR TOT EA realitatea, da Nastere, ceea ce in mod paradoxal nu intereseaa pe nimeni. Nici macar pe cei care lucreaza in .....z....,ma rog oriunde

Oana Alexandru spunea...

dupa o zi obositoare, acest mesaj "Anonim", m-a facut sa rad teribil...Nu pentru ca bancul ar fi fost unul bun. Mai degraba morala si P.S.-ul m-au facut sa zambesc. Calitatile mele, in orice domeniu, nu trebuie sa le demonstrez cuiva.Iar despre ingamfata :))
Multumesc pentru comentariu!
Sa ai o seara buna!

Anonim spunea...

Anonim 2+spunea:
Maimuta Vulpea Cotoiul si multe alte oratanii vorbesc continuu despre noblete. Si pt.ca nu stiu sau nu vor sa stie...le podidesc plansul.
Morala1: N au ce sa face..
Morala2: Acolo unde se vb.de noblete apare si plansul(nervos)
Morala3: Mereu au fost in familie lighioanele, nobletea, orgoliul,ingamfarea etecetera
PS: Ce frumos ninge!
-Am impresia ca numai are pt.cine...

Oana Alexandru spunea...

Anonim 2+, ai si tu dreptate in felul tau. Grav este cand ne atribuim nobletea, si de fapt n-avem nici cea mai mica treaba ce ea.
Cat despre faptul ca ninge frumos, asa e, ninge atat de frumos si cred ca are pentru cine sa ninga.Pentru cei care inca mai simt si observa ca ninge frumos.

Anonim spunea...

Hai cO loasi in Serios

Anonim spunea...

Poveste ca poveste da..depinde cineO povesteste.
Croitoru e unde e.. De aici si Oftica(universala)de ai taia coaiele. Iar povestitorii, sa sa mai imputineze si sa le patrunda(pardon),doar, aia cu bani. E un joc,al filtrului, al filtrarii, al contra-flirtului, urat mirositor, totodata NErecunoscator.

Oana Alexandru spunea...

Fly to the Rainbow
"In adancul sufletului nu ma voi maturiza niciodata...voi iubi mereu cu aceeasi intensitate pentru ca am resurse inepuizabile, sursa sunt copii pe care ii ador si de la care invat sa retraiesc viata! Ma consider puternica pentru ca iubesc...si voi iubi...si atunci cand viata imi da lectii...merg mai departe...energia este iubirea...
Ma maturizeaza incercarile , dezamagirile si au fost destule...dar nu voi abandona credinta ca iubirea invinge totul! "

Oana Alexandru spunea...

Acest articol, daca ii pot spune asa, a fost postat si pe www.netlog.com iar comentariile n-au lipsit sa apara. Vi le impartasesc si voua.
MISTERIOUS HEART - "Femeia e ca o poveste daca stii sa o asculti....iar povestile au fost odata....iar barbatilor nu le mai plac povestile! "
DEE - "...nu cred ca e cu adevarat important cum si ce te face sa devii o femeie puternica....ci alegerile ce le faci....comportamentul tau viitor e definitoriu pentru a pastra "statutul" de FEMEIE "
Alexandru Ivan - "Ei, Oana, dar de ce esti tendentioasa, noi barbatii ( unii dintre noi, ma rog :)) va numim si "sexul frumos" ceea ce, daca reusesti sa faci abstractie de sensul concret al termenului, e chiar...frumos si magulitor..."
CORINA - " Cred ca ne nastem femei. Sigur, ca pe parcursul vietii, ne confruntam cu situatii care conduc la definirea noastra in acest sens. Nu sunt o feminista, inca nu accept ideea ca doar prezenta unui barbat in viata mea, ma poate face sa ma simt implinita si in acelasi timp, femeie. Este doar o parte care contribuie la intreg."
RYNNE - " Feminitate, graţie, frumuseţe sufletească şi trupească, toate la un loc FEMEIA...
Femeia este OM şi ca să facă faţă cerinţelor tot mai absurde ale cotidianului împrumută din "psihologia" genetică a barbatului.
Important este a fii exact aşa cum eşti de fapt, fară măşti, făra minciunele, fără complexe. :) "
CONSTANCE0405 - "pe mine nu prima iubire m-a transformat.. .. am simtit ca sunt femeie cand am adus pe lume un baietel.. dulce.. a urmat maturizarea si responsabilitatea.. :)dar nu a durat prea mult...mi-a placut sa ma pun la mintea lui, sa glumim si sa ne jucam...pe masura ce treceau anii l-am considerat egalul meu..si era fff mandru de asta..i-am castigat increderea..... :)in gluma si cu zambetul pe buze sau razand in hohote l-am invatat ce e bine si ce e rau... :)E bine sa nu uiti niciodata sa fii copil......viata e mult mai frumoasa.....E adevarat ca si iubirea, te face sa te simti femeie... e minunat sa iubesti si sa fii iubita..sa stii sa te faci iubita......sa vezi in ochii lui ca iti multumeste ca existi pentru el..... :)Fericirea este atunci deplina....E pacat sa renunte cineva la un sentiment atat de frumos!!!! viata fara iubire parca nu are nici un rost.....Deceptiile trebuie depasite, lasate in urma..... Frumos articol... felicitari :)... Pupici... :) :) :)"
MAGICWOODS - " intradevar, nu doar prezenta lui, dar sigur prezenta lui te mobilizeaza altfel. "
MAGICWOODS - " da, cred ca barbatilor nu le mai plac povestile, in orice caz mai repede iti raspund dc. intrebi ce fac, decat sa te intrebe pe tine ce faci :)"
EDITH39 - " ''Femeia, e ca o poveste...poate trai fericita pana la adanci batraneti sau se poate stinge, undeva inchisa intr-o celula a neimplinirii, privata de frumusete si iubire''-da e ca o poveste, pe care putini barbati stiu sa o citeasca ."
Margit Csáki - " Foarte frumos,si ai perfecta dreptate,...implinita ca femeie vei fi ,daca ai cine sa te iubeasca,sa te aprecieze,sa te ocroteasca ,dar totodata sa primesti si acea libertate prin care poti manifesta orice legat de personalitate,poti fii TU.Despre o femeie implinita insa putem vorbi,daca aceasta persoana traieste toate laturile feminitatii,nu doar cele legate de barbat.

Un barbat insa ne poate face fericite,dar ne poate provoca si cele mai mari suferinte,aricat de mature ne credem,deoarece nu suntem vaccinati impotriva iubirii...care te poate ridica in al noualea cer,dar e posibil si opusul acesteia.

UN BARBAT TREBUIE SA NE OFERE RADACINI,SI ARIPI TOTODATA-LIBERTATEA PERSONALITATII. "

Anonim spunea...

Onuta asta cu radacinile Lui, e adevarata, da ce te faci ca nu are CINE sa i le puna. Si pentru asta..., toate sansele sunt de a nu putea Iubi(natura umana), deoarece, IuBIREA SE NASTE SI SE VERIFICA PRIN CELALAT. Este ca si cum esti/ai fi un doctor experimentat, dar n ai pacienti. So.. cat de curand iti pierzi conditia ta de Om. Dincolo de literatura, visare, speranta si alte marafeturi prezente oriunde sau oricand, la oameni cu o bruma de carte.
Obisnuinta fluturilor de stomac, nu (mai) garanteaza NIMIC.
Sau..Saracia cu duh sau dimpotriva Porci/scroafe invatati sa traiasca, Doar ptr.a manca ori asi face interesurili(vizibil-urat mirositoare), nu rezolva HATISURI&INCURCATURi,
dureroase. Ce i drrept pe termen lung, de cele mai multe ori

 
Oana Alexandru - Design by: Searchopedia convertido para o Blogger por TNB